ÇİKOLATALI ARMUT TATLISI
Dakikalar içinde hazırlayıp misafirlerinize sunabileceğiniz çikolatalı armut tatlısı; akşam yemekleri sonrasında hafif bir seçenek.
MALZEMELER:
- 3 adet armut
- 1 paket çikolata
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
Yapılışı:Tencereye toz şeker ve suyu alın.
Armutların kabuklarını soyup tencereye yerleştirin.
Şerbet kaynamaya başladığında armutları tencereden çıkarın.
Küçük bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serip armutları dizin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika armutlar kızarana kadar pişirin.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Fırından çıkardığınız armutları servis tabağına alın.
Üzerine eritilmiş çikolata ve ceviz içi döküp servis yapın.